pottufeta2-normal.jpg

Ensimmäisen päivän ruoka valmistui hyvin yksinkertaisista perusraaka-aineista. Pohjana käytin kasvikset.fi -sivustolta löytyvää "Peruna-fetasalaatti" -ohjetta, jonka muokkasin mieleisekseni. Melko kevyttä syötävää, tuli syömisen jälkeen pian uudestaan nälkä.

5-6 kiinteää perunaa

3-4 kananmunaa

4 tomaattia

puolikas kurkku

100g fetajuustoa

1 sipuli

pinjansiemeniä

mustapippuria

kuivattua basilikaa

balsamicosiirappia

Keitä perunat. Perunoiden keittyessä paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin värisiksi. Kuori, pilko ja paista sipuli kevyesti. Voit maustaa paistetun sipulin esim. mustapippurilla. Pilko tomaatti ja kurkku. Kun perunat ovat kypsiä (älä keitä liikaa jotta ne on helppo leikata!), paloittele ne haluamaasi muotoon. Laita kananmunat kiehumaan noin kymmeneksi minuutiksi, voit keittää ne perunan keitinvedessä. Paloittele kananmunat, ja laita kaikki ainekset tarjoiluastiaan. Ripottele päälle kuivattua basilikaa, koristele annokset balsamicosiirapilla.

///

Toisen eli tämän päivän ruokana oli papupihvit riisin kera. Tarkoitus oli soseuttaa pavut tuliterällä soseuttimellani, jota nyt olisin siis ensimmäistä kertaa kokeillut, mutta mokoma vehje ei suostunut käynnistymään lainkaan. Toivottavasti en ole hukannut takuukuittia :( Pihvien rakenteesta tuli kuitenkin hyvä, vaikken papuja päässytkään soseuttamaan.

Nämä olivat ruokaisia ja maukkaita, ja reseptiä on tosi helppo muokata omanlaisekseen!

papupihvi-normal.jpg

Papupihvit:

2 tlk papuja (esim. kidney- ja valko)

2-4 rkl yrttitomaattisosetta

1 sipuli

1 kananmuna

1,5 dl vehnäjauhoja

kuiv. basilikaa

meiramia

mustapippuria

Tabascoa

 

Jos haluat soseuttaa pavut, sekoita jo soseutusvaiheessa joukkoon tilkka yrttitomaattisosetta. Jos et halua soseuttaa, sekoita keskenään pavut, muutama ruokalusikallinen yrttitomaattisosetta, kananmuna, paloiteltu ja kuullotettu sipuli sekä mausteet oman maun mukaan. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista pannulla. Voit parannella pihvien muotoa pyöreämmiksi heti kun olet laittanut ne pannulle. Paista pihveihin hyvä paistopinta.

Keitä riisi vähäisessä vedessä. Kun vesi on haihtunut pois, lisää loppu yrttitomaattisose riisin joukkoon ja kiehauta nopeasti. Lisukkeeksi esimerkiksi kirsikkatomaattia, fetajuustoa ja balsamicosiirappia, tai mieleistäsi salaattia.