Ensimmäisen päivän ruoka valmistui hyvin yksinkertaisista perusraaka-aineista. Pohjana käytin kasvikset.fi -sivustolta löytyvää "Peruna-fetasalaatti" -ohjetta, jonka muokkasin mieleisekseni. Melko kevyttä syötävää, tuli syömisen jälkeen pian uudestaan nälkä.
5-6 kiinteää perunaa
3-4 kananmunaa
4 tomaattia
puolikas kurkku
100g fetajuustoa
1 sipuli
pinjansiemeniä
mustapippuria
kuivattua basilikaa
balsamicosiirappia
Keitä perunat. Perunoiden keittyessä paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin värisiksi. Kuori, pilko ja paista sipuli kevyesti. Voit maustaa paistetun sipulin esim. mustapippurilla. Pilko tomaatti ja kurkku. Kun perunat ovat kypsiä (älä keitä liikaa jotta ne on helppo leikata!), paloittele ne haluamaasi muotoon. Laita kananmunat kiehumaan noin kymmeneksi minuutiksi, voit keittää ne perunan keitinvedessä. Paloittele kananmunat, ja laita kaikki ainekset tarjoiluastiaan. Ripottele päälle kuivattua basilikaa, koristele annokset balsamicosiirapilla.
///
Toisen eli tämän päivän ruokana oli papupihvit riisin kera. Tarkoitus oli soseuttaa pavut tuliterällä soseuttimellani, jota nyt olisin siis ensimmäistä kertaa kokeillut, mutta mokoma vehje ei suostunut käynnistymään lainkaan. Toivottavasti en ole hukannut takuukuittia :( Pihvien rakenteesta tuli kuitenkin hyvä, vaikken papuja päässytkään soseuttamaan.
Nämä olivat ruokaisia ja maukkaita, ja reseptiä on tosi helppo muokata omanlaisekseen!
Papupihvit:
2 tlk papuja (esim. kidney- ja valko)
2-4 rkl yrttitomaattisosetta
1 sipuli
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
kuiv. basilikaa
meiramia
mustapippuria
Tabascoa
Jos haluat soseuttaa pavut, sekoita jo soseutusvaiheessa joukkoon tilkka yrttitomaattisosetta. Jos et halua soseuttaa, sekoita keskenään pavut, muutama ruokalusikallinen yrttitomaattisosetta, kananmuna, paloiteltu ja kuullotettu sipuli sekä mausteet oman maun mukaan. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista pannulla. Voit parannella pihvien muotoa pyöreämmiksi heti kun olet laittanut ne pannulle. Paista pihveihin hyvä paistopinta.
Keitä riisi vähäisessä vedessä. Kun vesi on haihtunut pois, lisää loppu yrttitomaattisose riisin joukkoon ja kiehauta nopeasti. Lisukkeeksi esimerkiksi kirsikkatomaattia, fetajuustoa ja balsamicosiirappia, tai mieleistäsi salaattia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.