Ravintolassa käynti olikin melkoisen mielenkiintoista kasvissyöjän silmin. Kävimme viikonloppuna syömässä Fransmannissa ja täytyy kyllä sanoa, että vaihtoehtoja ei juurikaan ollut. Alkuruokapuolella oli tasan yksi kasvissyöjälle sopiva vaihtoehto, mutta kyseinen "vihersalaatti" kuulosti niin mielikuvituksettomalta, että päätin jättää sen väliin. Kenties olisi ollut mahdollistaa koostaa jonkinlainen toiveiden mukainen alkuruoka, mutta aikataulumme tiukkuuden vuoksi annoin asian olla.

Pääruokapuolella vaihtoehtoja oli neljä. Maa-artisokkapannacotta kuulosti todella herkulliselta, mutta ystävällinen tarjoilija vinkkasi, että se ei ole erityisen täyttävä annos. Kovin nälkäisenä päädyin valitsemaan annoksen nimeltä tattitortellonia kermaisessa kastikkeessa, tässä kuva: (nälissäni ehdin jo haarukoida annosta ennen kuin muistin kaivaa kameran esiin ;> )

2013-10-19-0912%5B1%5D-normal.jpg

Annos oli kovin yksinkertainen, mutta kuitenkin maukas. Silti minua ihmetyttää kovasti, että miksi kasvissyöjille ei ole ravintolassa tarjolla vähän parempia, kalliimpia vaihtoehtoja? Kasvissyönti ei välttämättä tarkoita sitä, että haluaa syödä mahdollisimman edullisesti halpoja raaka-aineita, vaan myös kasvissyöjä voi haluta jotain hienompaa. Mikä olisi vaikkapa kasvisruokailjan vaihtoehto naudan sisäfileepihville?

 

///

Viikonlopun mökkireissuun kuului myös grillailua. En ole koskaan tykännyt tykännyt makkarasta, joten yleensä olen grillaillut lähinnä kanaa. Ajatuksena oli aluksi grillailla täytettyjä paprikoita (kiitos tästä vinkistä), mutta lopulta heittäydyin tylsäksi ja laiskaksi, ja valitsin grilliin pakastekasvispihvejä ja tofua! No, kasvispihvit eivät olleet ehkä mikään viisain idea, sillä ne hajosivat ja jäivät ritilään kiinni. Ihan syömäkelpoisia niistä kuitenkin tuli, ja niissä oli mukava grillin maku. Myös grillattu tofu oli ihan hyvää, joskin niitä olisi voinut hieman maustaa.

Olipa muuten miun tämän kesän ensimmäiset grillailut, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ja psst, makkarat oli isännän, ei minun ;)

2013-10-19-0918%5B1%5D-normal.jpg2013-10-19-0921%5B1%5D-normal.jpg

 

2013-10-19-0924%5B1%5D-normal.jpg